Hvad er algoritmer?

Algoritmer er en lang række faktorer, som omsættes til en matematisk formel og derved udregner en værdi/Page rank for en given side.

Hvilke elementer der vægtes højest i algoritmerne for de forskellige udbydere er meget forskellige og ingen kan derfor garanteres en placering på side 1 eller endda som nummer 1, da ingen kan sige hvilke faktorer der bør forbedres. 

Der er dog en lang række af tekniske og brugerorienterede faktorer ( Google optimering), som har stor indflydelse på hvordan dit site læses og rangeres. 

Læs mere om de forskellige søgealgoritmer her:

Google Rankbrain

Det er for nyligt kommet frem, at Google gennem 2015 har arbejdet med kunstig intelligens, som en del af deres algoritmer. RankBrain som det bliver kaldt, skal analysere og sammenkæde søgeforespørgsler og søgeresultater, med det formål at levere bedre resultater på tværs af relaterede ord/termer mv.

RankBrain er en del af Googles Hummingbird algoritme og er altså derfor ikke en rangeringsfaktor for sig selv. Den nye kunstige intelligens arbejder sammen med Googles utallige rangeringsfaktorer, som finder dine søgeresultater.

Hvad gør RankBrain helt præcist?

RankBrains formål er at analysere og fortolke søgeforespørgsler, med det formål at finde resultater fra variationer af den indtastede søgning.

Det betyder at Google RankBrains kunstige intelligens skal lære variationer af diverse sprog og være i stand til at finde søgninger på bøjninger eller synonymer af ord i den indtastede søgning.

Ved længere søgninger (long-tail) skal RankBrain arbejde sammen med Googles KnowledgeGraph, så søgemaskinen kan skabe en bedre sammenhæng mellem de indtastede ord og fortolke disse til det mest korrekte søgeresultat.